Доц. д-р Наум Кайчев: Договорът за добросъседство бе визуално подписан пред паметника на Самуил

22/06/2017

Доц. д-р Наум Кайчев
Поднасянето на венци от министър-председателя Бойко Борисов и македонския премиер Зоран Заев пред паметника на цар Самуил беше визуалното подписване на договора за добросъседство. Това каза в сутрешния блок на БНТ историкът доц. д-р Наум Кайчев, член на Македонския научен институт. Ако има разбирателство, може да се върви много бързо напред, добави той. 

Според журналиста Костадин Филипов акцентът от вчерашната среща е обявената подкрепа от България за членството на Македония в НАТО и Европейския съюз. Много са важни личните контакти между двете страни, както беше по времето на Люпчо Георгиевски и Иван Костов. Те са пример в това отношение, отбеляза Филипов. За един ден вчера беше свършена работа колкото за много години. 

 Посещението на Зоран Заев вчера и днес е част от очевидната подкрепа на България за Македония и членството й в Европейския съюз и НАТО. Няма никакво съмнение, че в това отношение Македония започва да нормализира поведението си. Тепърва предстои да видим доколко устойчива ще е политиката на Зоран Заев. Не му предвиждам спокойни дни след връщането му в Македония, каза още Костадин Филипов.

0 коментара:

Публикуване на коментар

...

 
Македонски научен институт | Macedonian Scientific Institute © 1923-2024