Подаръчни комплекти за българчетата в Албания

29/01/2021

По повод Коледа и Нова година, Дружеството за българо-албанско приятелство зарадва децата от българската общност в област Корча с подаръчни комплекти. В церемония по раздаване на дарението в община Пустец се включи заместник-кметът Яни Никола, както и директорите на училищата и учителския състав. 

В навечерието на новата 2021 г. Дружеството „Наша Гора“ също зарадва с подаръци децата от българската общност в област Гора.

 В присъствието на директори на училища и детски градини в областта бяха раздадени 400 подаръчни комплекти. По този начин бе продължена традиционната инициатива „Коледа по български“, въведена през 2017 г. след официалното признаване на българското национално малцинство в Република Албания. Инициативата обхвана учениците от всички училища в Преспа, както и от неделното училище в Билищ и Корча. 

 Подаръчните комплекти са осигурени по проект на Дружеството за българо-албанско приятелство, реализиран със съдействието на Посолството в Тирана и финансиран в рамките на Програмата на правителството на Република България за подкрепа на организациите на българските общности в чужбина.

0 коментара:

Публикуване на коментар

...

 
Македонски научен институт | Macedonian Scientific Institute © 1923-2024