Важна среща с българи от Голо бърдо

14/01/2022


Кметът на Либражд и българският посланик в Тирана се срещнаха с българи от Голо бърдо В началото на декември т.г. извънредният и пълномощен посланик на Република България в Република Албания Момчил Райчевски посети община Либражд по покана на нейния кмет Кастриот Гура. 

Източник: бюлетин "Българите на Балканите и по света", 2021, бр. 12

На срещата присъстваха представители на ръководството на общината, както и на българското национално малцинство от област Голо Бърдо. Посланик Райчевски изказа задоволство от възможността да посети кметството, предвид че на територията му живеят и представители на българската общност, които са активни и достойни членове на албанското общество, прочути като майстори зидари. 

Българският дипломат представи възможностите за сътрудничество по линията на Официалната помощ за развитие, предоставяна от Република България. Отправи предложение за активизиране на съвместни проекти и срещи по въпросите на местното самоуправление с община Мездра в рамките на установеното побратимяване между двете общини преди години. 

 От своя страна кметският наместник на Стеблево Алберт Калеци информира за иновативните методи за привличане на туристи към националния парк Шебеник-Ябланица, като дигитализация на планинските маршрути и астротуризъм.

0 коментара:

Публикуване на коментар

...

 
Македонски научен институт | Macedonian Scientific Institute © 1923-2024