Скопие готви нова провокация срещу България

24/06/2016

  Липсват единни действия от страна на българските евродепутати по проблемите на българските малцинства в Македония. Това коментира Станимир Илчев в рамките на участието си в националната научна конференция „Македония и Македонският въпрос след Втората световна война”, организирана от Македонския научен институт

 Като успех той отчете назоваването на такова малцинство едва през 2013 г. в доклад на Европейския парламент за напредъка на Македония. В него се настоява за прекратяване на дискриминацията в училищата, където на места достига до сегрегация, като Община Куманово. 

 „Има масова, силна, дълбока вкоренена антибългарска фиксация в Македония, обхванала всички сфери – културата, литературата. Република България противодейства спорадично и частично, защото нямало пари и възможности, като че ли Македония е по-богата и по-голяма и с повече приятели в Европа”, коментира Станимир Илчев. 

  Според него след плагиатството на „Железния светилник” ще последва филм за цар Самуил, в който още в първите кадри Самуил ще рече: „Вече го разбихме българското царство, идва ред на гръцкото”.

Източник: News.bg

1 коментара:

...

 
Македонски научен институт | Macedonian Scientific Institute © 1923-2024