Видни македонски общественици гостуват на МНИ

12/02/2019

По покана на Македонския научен институт в София пристига голяма група интелектуалци от Скопие. Води ги професорът по „Римско право” и „Реторика” в Скопския Университет, бивш министър на отбраната и премиер на Република Македония проф. д-р Владо Бучковски.

В групата са включени университетски преподаватели, интелектуалци, журналисти. Заедно с тях ще започнем „Диалози за бъдещето на България и на Македония”, в които коректно и цивилизовано ще търсим общи пътища за реализираме на конкретни прояви с цел по-добро взаимно опознаване и по-добра перспектива на хората от двете страни на границата.

 Гостите пристигат в петък, 15 февруари 2019 г. а в събота от 10 до 14,30 часа ще имаме неформален дебат в заседателната зала на хотел „Вега”, в началото на Студентския град. Заседанията ще бъдат ръководени от проф. д-р Владо Бучковски и от председателя на Македонския научен институт доц. д-р Александър Гребенаров.

 Подобна инициатива от интелектуалци от двете страни не е нова, но тя е първата в духа на новото равнище на отношенията след Договора, подписан на 1 август 2017 г. в Скопие.

0 коментара:

Публикуване на коментар

...

 
Македонски научен институт | Macedonian Scientific Institute © 1923-2024