В Тирана отвори врати лятно училище по български език

27/07/2021

Източник: бюлетин "Българите на Балканите и по света", 2021, бр. 7 

В Тирана отвори врати първото лятно училище по български език в Албания. Домакин на събитието е Факултетът по чуждоезиково обучение на Тиранския университет, като лекционният курс се провежда от 1 до 10 юли. Обучението се осъществява по предложение на Департамента по славянски и балкански езици на Тиранския университет, съвместно с Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ в рамките на програмата „Еразъм+“, съобщават от българското посолство в Тирана. 

В продължение на десет дни две групи студенти – начинаещи и напреднали, ще участват в практически занятия по български език, както и ще имат възможност да слушат лекции по българско езикознание от водещи български лектори. 

На церемонията по откриване на семинара присъстваха ректорът на Тиранския университет проф. д-р Артан Ходжа, деканът на Факултета по чуждоезиково обучение проф. д-р Есмералда Кромида, началникът на отдел „Международно и вътрешно сътрудничество“ към Великотърновски университет д-р Даниела Пандучева, лекторът по български език и литература към Тиранския университет проф. д-р Раки Бело.

0 коментара:

Публикуване на коментар

...

 
Македонски научен институт | Macedonian Scientific Institute © 1923-2024