МНИ със 7 пожелания към учениците в НГДЕК по случай 15 септември

27/09/2021


Източник: бюлетин "Българите на Балканите и по света", 2021, бр. 9

Приветствие от Македонския научен институт за откриването на учебната година в Националната гимназия за древни езици и култури На 15 септември 2021 г. по повод „Първият учебен ден“, научният секретар на Македонския научен институт Владимир Митов беше поканен в качеството си на историк и възпитаник на Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) за приветствие. Събитието се състоя в двора на Класическата гимназия на ул. „Баба“ в квартал „Модерно предградие“. 

Вл. Митов, пожелавайки много здраве на директорите, учителите, учениците и техните родители, които присъстваха на церемонията по откриване на учебната година, даде своите препоръки към учениците: 

1) Обичайте училището! 
2) Уважавайте учителите! 
 3) Не спирайте да мечтаете, защото мечтите не свършват с това да бъдете приети в Класическата гимназия! 
4) Бъдете постоянни и учете системно уроците си! 
5) Задавайте въпроси на учителите си, ако не сте разбрали добре някой урок или искате да научите нещо допълнително! 
6) Бъдете дисциплинирани, за да може учителите да могат да проведат спокойно своите уроци и да не пречите на съучениците си, които слушат учителя! 
7) Спортувайте! Първият учебен ден в НГДЕК уважиха заместник-министърът на културата доц. д-р Пламен Славов, както и Кирил Вълчев – директор на БТА, възпитаник на училището. Тържеството завърши със водосвет.

0 коментара:

Публикуване на коментар

...

 
Македонски научен институт | Macedonian Scientific Institute © 1923-2024