Възстановяват българския културен център в Битоля

28/06/2022


Д-р Милен Врабевски и Фондация „Българска памет“ ще поемат разходите по възстановяването на културния център „Иван Михайлов” в Битоля, който неотдавна бе опожарен. По фасадата бяха нанесени значителни материални щети, но за щастие инцидентът мина без пострадали. 

Източник: бюлетин "Българите на Балканите и по света", 2022, бр. 6

Именно Врабевски бе меценатът, който помогна по-рано тази година финансово, за да бъде открит центърът. „Екипът на Фондация „Българска памет“ осъжда строго този акт на агресия и настоява за навременни действия на съответните институции за намирането на виновниците за вандализма“, написаха на страницата си във Фейсбук от „Българска памет“. 

„Разочаровани сме от тази вандалска проява. След нея няма как да кажем, че в Република Северна Македония се спазват човешките права. Въпреки всичко, културният център няма да спре работа, дори напротив – продължаваме още по-усърдно да се борим за правата на българската общност в Македония. Искаме да благодарим на д-р Милен Врабевски, че подкрепя нашата дейност от толкова време и за пореден път изяви желание да ни помогне, поемайки разходите за ликвидиране на материалните щети от палежа”, сподели Георги Църномаров от Културен център „Иван Михайлов“, Битоля. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

...

 
Македонски научен институт | Macedonian Scientific Institute © 1923-2024