За втори път: Лятно училище по български език в Тирана

29/08/2022


Снимка: erasmus-vtu.bg

Източник: бюлетин "Българите на Балканите и по света", 2022, бр. 8

За втори пореден път в Тирана отвори врати лятно училище по български език. И този път, както и миналата година, домакин на събитието беше Катедрата по славянски и балкански езици към Факултета по чуждоезиково обучение на местния държавен университет. Лятното училище беше подпомогнато от ВТУ с учебници и преподавателско участие по проекта за мобилност по програма Еразъм+ между двата университета. 

От 1 до 23 юли доц. д-р Раки Бело и д-р Миранда Бело, преподаватели на Великотърновския университет, водиха присъствени практическите и лекционни занимания с две групи студенти – начинаещи и напреднали. Лекции пред студентите изнесоха проф. Слави Димитров и д-р Татяна Димитрова от ВТУ и преподаватели от Благоевградския, Корчанския и Тиранския университет. 25 участника в езиковите курсове по български език (17 в ниво А1 и 8 в ниво А2) получиха сертификатите си за участие в обучението. 

На тържеството присъстваха деканът на Факултета по чуждоезиково обучение проф. д-р Есмералда Кромида, зам. деканът доц. д-р Огерта Корути, посланикът на Република България в Тирана г-н Момчил Райчески и аташето в българската мисия Мария Пеева.

0 коментара:

Публикуване на коментар

...

 
Македонски научен институт | Macedonian Scientific Institute © 1923-2024