Щедро българско дарение за училище в Голо бърдо, Албания

04/09/2022

България изгради компютърна зала за над 300 ученици от с. Големи Острен 


Източник: бюлетин "Българите на Балканите и по света", 2022, бр. 8

Със средства на българската държава бе изграден модерен компютърен център в училището в село Големи Острен, Голо Бърдо. Предвижда се в него да могат да се обучават над 300 ученици. На церемонията в местното училище „Елез Кочи“ присъстваха извънредният и пълномощен посланик на Република България в Република Албания Момчил Райчевски, който заедно с представители на Община Булкиза и Образователната дирекция за региона, директори на училища, учители, ученици и журналисти, официално откриха реновираното помещение. 

 То е ремонтирано и обзаведено със средства по линия на Официалната помощ за развитие, предоставяна от Република България, поясняват от българското посолство в Тирана. Директорът на училището Бануш Кочи изрази личната си благодарност към българската държава, изтъквайки усилията на посланик Райчевски за изграждане на кабинета. 

 Той припомни и подаръчните комплекти за новогодишните празници, връчвани всяка година от дружествата на българското национално малцинство и посолството на всички деца в училището. По време на церемонията посланик Райчевски подчерта, че училището е едно от първите, които е посетил с идването си в Албания, като му е направило силно впечатление отдадеността на учителите и стремежа на децата за знание.

0 коментара:

Публикуване на коментар

...

 
Македонски научен институт | Macedonian Scientific Institute © 1923-2024