Ръководството на МНИ на посещение в Скопие

14/03/2024


На 5–6 март 2024 г. по покана на Негово Превъзходителство Ангел Ангелов, посланик на Р България в Р Северна Македония и на г-жа Антония Велева, директор на Културно информационния център на България в Скопие, членове от Управителния съвет на Македонския научен институт бяха на посещение в Скопие. 

На 5 март проф. Георги Н. Николов (председател на МНИ); Владимир Митов (научен секретар на МНИ) и Костадин Филипов (член на Управителния съвет на МНИ) бяха официални гости на приема организиран от Н. Пр. посланик Ангел Ангелов по повод Националния празник на Р България. На 6 март членовете на МНИ участваха с доклади на научна кръгла маса „Гоце Делчев и новото време“. 

Същият ден членовете на МНИ имаха работна среща с г-жа Елена Слатинска-Ованезова (първи секретар в българското посолство) и г-жа Антония Велева (директор на КИЦ на България в Скопие). Бяха обсъдени възможности за съвместни издания и провеждането на нови научни форуми през тази година. 

На 6 март 2024 г. преди да отпътуват, членовете на Управителния съвет на Македонския научен институт проф. Георги Н. Николов, Владимир Митов и Костадин Филипов посетиха паметника на Гоце Делчев (дело на Любомир Далчев, 1966 г.) в градския парк на Скопие. Те поставиха цветя и се преклониха пред живота и делото на водача на Вътрешната Македоно-Одринска Революционна Организация – Георги (Гоце) Николов Делчев.

0 коментара:

Публикуване на коментар

...

 
Македонски научен институт | Macedonian Scientific Institute © 1923-2024