В Благоевград представят издание на МНИ

15/06/2016

 „Векът на престъпните безумия ( 1912-2012 г.) - Равносметката на едно провалено столетие“ ще бъде представена утре, 16 юни, от 17:00 часа в конферентната зала на Регионален исторически музей. 

 Своите впечатления от творбата ще разкаже Димитър Тюлеков, член на Македонския научен институт и преподавател в Правно-историческия факултет на Югозападен университет „Неофит Рилски“. 

 Автор на книгата е доц. д-р Йордан Величков. Завършил е право, специализирал е дипломация в Москва и Лондон. Бил е на дипломатическа работа в Югославия, САЩ и Канада, депутат в 40-ото НС. От 1995 г. доц. д-р Величков е преподавател по международни отношения в ЮЗУ „Неофит Рилски“ - Благоевград и в СУ „Св. Климент Охридски“. Написал е няколко монографии и стотици статии. Едни от най-известните му книги са „Погребаните идеали“, „Американската външна политика 1990-2005“. 

  „Векът на престъпните безумия ( 1912-2012 г.) - Равносметката на едно провалено столетие“ е четиво за исторически политологични изследвания. С тази книга авторът ни връща към драматичните години и трагични събития, сполетели България през последното столетие. Тя е преди всичко повод за задълбочени размисли, анализи, равносметка и сериозни изводи за бъдещето.

Източник: Kmeta.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

...

 
Македонски научен институт | Macedonian Scientific Institute © 1923-2024