Младежки клуб "Даме Груев" към МНИ с първа изложба

12/10/2017

Изложбата "Български офицери, родени извън пределите на Княжество България" е посветена на офицерите от Българската армия, взели участие в движенията за облекчаването на положението на българите извън границите на България и участвали във войните за национално обединение. 

 Тя е създадена от Младежки клуб „Даме Груев” към Македонския научен институт, с финансовата помощ на студентския съвет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” и с подкрепата на Регионален исторически музей – Благоевград, Македонски научен институт и Държавна агенция „Архиви”.

Благодарим много за съдействието, което ни оказаха служителите в Държавна агенция "Архиви", която е собственик на една част от изображенията, както и на Константин Чакъров, който берзвъзмездно ни предостави своя богат личен архив, от който са останалите илюстративни материали в изложбата. 

Изложбата нямаше да бъде факт и без помощта на председателя на Македонския научен институт доц. д-р Александър Гребенаров и на проф. дин Светлозар Елдъров, чиято помощ беше неоценима. Материалите са изготвени от д-р Кирил Алексиев от Регионалния исторически музей в Благоевград. 

Заповядайте на откриването на изложбата от 17:00 часа на 12 октомври (четвъртък) в Историческия факултет на Софийския университет!

0 коментара:

Публикуване на коментар

...

 
Македонски научен институт | Macedonian Scientific Institute © 1923-2024