МНИ представи най-новата книга на доц. Ангел Джонев

10/02/2018

На 8 февруари 2018 г. в Централния военен клуб в София, бул. „Цар Освободител” № 7, пред многобройна публика бе представена книгата на доц. д-р Ангел Джонев – „Кюстендил – Военната столица на България през Първата световна война”. 

Организатори на проявата бяха Македонският научен институт, Военноисторическата комисия и Регионалният исторически музей „Академик Йордан Иванов“ – Кюстендил. За достойнствата на научния труд говориха водещият представянето полк. о.з. доц. д-р Станчо Станчев, проф. д-р Веселин Янчев от Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Валентин Дебучички – директор на РИМ – Кюстендил, Николай Поппетров и доц. д-р Димитър Митев от Института за исторически изследвания при БАН. 

Доц. д-р Гребенаров, също от ИИст.И, и качеството си на председател на МНИ обърна внимание на още важни аспекти от презентирания труд. Спря се и на качествата на доц. А. Джонев, който години наред се проявява не само като изследовател, музеен и архивен експерт, но и като деен член на Института, който участва, инициира и организира важни научни и обществени прояви, свързани с преломни исторически събития от националноосвободителното движение на българите от Македония и Западните покрайнини. 

Инж. Петър Велчев, председател на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, връчи на доц. А. Джонев грамота. Авторът бе поздравен и от ген. о.з. Златан Стойков – началник на Генералния щаб на Българската армия (2006–2009) и председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерв началник на отбраната, както и от председателя на Съюза на възпитаниците на военните на Негово Величество училища ШЗО и родолюбивото войнство и гражданство капитан далечно плаване – Атанас Илиев. 

Доц. д-р А. Джонев благодари на всички присъстващи за прекрасната вечер и обяви новината, че поради изчерпване на тиража на книгата, тя ще разпространява онлайн в интернет.



Вижте всички снимки от представянето тук.


0 коментара:

Публикуване на коментар

...

 
Македонски научен институт | Macedonian Scientific Institute © 1923-2024