Кметът на Босилеград вбеси Едвин Сугарев (Подробности)

04/01/2019

Едвин Сугарев
Източник: Бюлетин "Българите на Балканите и по света", № 12

Николай Иванов

Генералният консул на България в Ниш Едвин Сугарев, обвини кмета на Босилеград Владимир Захариев в безподобна наглост, лъжи и клевети спрямо българската държава. 

„Безплатното лечение и безплатното образование, с които толкова много се хвали Владимир Захариев, не ги осигурява лично той, а българската държава. При това положение да твърдиш, че България е загърбила нуждите на етническите българи в Сърбия, след като е точно обратното, е просто безподобна наглост“, изтъкна на специално свикана пресконференция българският консул. Той обясни, че разединението сред нашата общност в северозападната ни съседка във връзка с изборите за Национален съвет на българското малцинство е провокирано от съмнителни политически договорки между Захариев и настоящия кмет на Цариброд Владица Димитров. 

По думите му в последния момент, само два дни преди изборите „българското национално малцинство беше на практика лишено от реален избор и изправено пред състезание с един кон“. В заключение Сугарев обърна внимание на последните клевети, които Захариев отправя срещу български държавни институции. Този път на прицела на изживяващия се като местен феодал в Босилеградско попаднаха ръководството на ВМА и българският военен министър. По думите на градоначалника, откакто Красимир Каракачанов станал министър на отбраната, България спряла да поема лечението на нашите сънародници в Босилеградско. 

„Нещо, което дълбоко не отговаря на истината“, обяви българският консул в Ниш и извади няколко папки с имената на жители на Босилеград, които през последните две години - 2017 и 2018 г., са се лекували във ВМА.

Той напомни и още един факт: ако допреди няколко години във ВМА са се приемали само българи от Босилеград, днес там се хоспитализират и наши сънародници от останалите райони на Западните български покрайнини.

0 коментара:

Публикуване на коментар

...

 
Македонски научен институт | Macedonian Scientific Institute © 1923-2024