Специално намаление за сръбските туристи в Северна Македония

30/04/2021

В Охрид и в Струга въвеждат специално намаление за туристите от Сърбия 

Източник: бюлетин "Българите на Балканите и по света", № 4, 2021

Хотелите в Охрид и в Струга от май до октомври ще предложат намаление с до 20% за туристите от Сърбия, в зависимост от продължителността на техния престой. Това съобщи Сдружението на хотелиерите на Република Северна Македония (ХОТАМ). 

Според съобщението, целта на хотелиерите в Северна Македония е да окуражат сръбските туристи да прекарат лятната си почивка на Охридското езеро. Втората възможност била на връщане от Гърция да минат през Охрид и Струга и да прекарат там няколко дни, а не само еднократно да нощуват. 

Председателят на ХОТАМ Кръсте Блажевски съобщи, че с намалението полупансион със закуска и вечеря в хотел от четири звезди ще струва около 25 евро. Блажевски допълни, че до този момент повече от 90 процента от хотелиерите са приели идеята за намаляване на цените за туристите от Сърбия. Намалението ще бъде включено в туристическите пакети на агенциите от Република Северна Македония и от Сърбия. 

Хотелиерите заявили, съобщава телевизията Алсат от Скопие, че с тази инициатива искат да подкрепят препоръката на правителството на Зоран Заев за бонуси за туристите от Сърбия в знак на благодарност за предоставените от Белград на Скопие безплатни ваксини против Ковид 19.

0 коментара:

Публикуване на коментар

...

 
Македонски научен институт | Macedonian Scientific Institute © 1923-2024