Ръководството на МНИ се срещна с наши сънародници отвъд океана

21/08/2022


Председателят на Управителния съвет на МНИ проф. д-р Георги Николов и зам.-председателят доц. д-р Наум Кайчев се срещнаха с г-н Василен Васевски (в средата)

Източник: бюлетин "Българите на Балканите и по света", 2022, бр. 8

На 28 юли 2022 г. председателят на Управителния съвет на МНИ проф. д-р Георги Николов, зам.-председателят доц. д-р Наум Кайчев и проф. дн Анна Чолева се срещнаха с г-жа Даря Бориславова Уайт. 

Даря Бориславова Уайт е родена в град Банско. Завършила е средно образование в България и специалността „Разрешаване на конфликти“ в Истърн Менонайт Юнивърсити в Харисънбърг, Виржиния, САЩ. Защитила е докторат по психология в Джеймс Медисън Юнивърсити. 

На срещата в МНИ бяха обсъдени възможности за публикуване на нейни интервюта с възрастни жени от Банско и региона. На г-жа Уайт бяха подарени някои от последните издания на книги от МНИ. 

* * *

 На 11 август 2022 г. председателят на Управителния съвет на МНИ проф. д-р Георги Николов и зам.-председателят доц. д-р Наум Кайчев проведоха среща с г-н Василен Васевски (български художник, родом от Сливен), представител на Македонските патриотични организации (МПО) „Пирин“ – Чикаго (САЩ). 

Бяха обсъдени възможностите за по-интензивни контакти на института с различните дружества на МПО. Бе набелязано дистанционно участие на МНИ в предстоящия юбилеен форум на МПО, който ще се състои в САЩ от 3 до 5 септември. 

На г-н Васевски бяха подарени някои от последните издания на книги от МНИ.

0 коментара:

Публикуване на коментар

...

 
Македонски научен институт | Macedonian Scientific Institute © 1923-2024