Българският посланик в Албания посети областта Голо Бърдо

01/05/2023


Източник: бюлетин "Българите на Балканите и по света", 2023, бр. 4 

 Делегация от посолството, ръководена от извънредния и пълномощен посланик на Република България в Република Албания Ивайло Киров посети високопланинския регион Голо Бърдо, съобщиха от нашата дипломатическа мисия в Тирана. На 9 март българските дипломати бяха топло посрещнати от представители на българското национално малцинство в селата Фуш-Студен, Стеблево, Кленье, Требище и Острен. 

Посланик Ивайло Киров проведе срещи с повечето от кметските наместници по места, на които бе придружаван и от председатели и представители на български дружества в Албания. Бяха обсъдени възможностите за развитие на района, като основните проблеми, които местните споделяха са липсата на пътища, слабото икономическо развитие и трудното намиране на работа, остарялата учебна база, затруднения достъп до медицински услуги и др. 

В училището в Требище посолството направи дарение от спортни топки и волейболна мрежа за децата. В Требище и Големи Острен бяха посетени компютърните зали, оборудвани със средства по програми на българската държава.

0 коментара:

Публикуване на коментар

...

 
Македонски научен институт | Macedonian Scientific Institute © 1923-2024